gällivare -09

hej bloggen !

nu var det ta mig tusan dags för bilder från helgen, ni som inte är intresserade av hundar kan gott klicka er vidare ! äntligen börjar ju då vår månad som är full av utställningar (tre på raken) och del ett började då i gällivare. jag jobbade kväll på lördag så vi kom iväg först halvfem på söndag morgon, men då var hundarna + ekipage redan i gällivare sovandes sött :) väl framme så tappar man gång på gång andan över alla vackra hundar och både jag och adam lade till ett gäng raser på våra "raser-vi-vill-ha-lista"....

vi slog upp tältet (läs, adam och paulus, med hjälp av en trevlig man som såg att det var första gången dom gjorde det) och jag och sara läste igenom programmet för att spana in våra konkurrenter. efter detta var det dags för uppvärmning, sara springer in i träningsringen och det ser jättefin ut ! pang säger det bara så flyger två stycken terriers på akira och matar fram lufthugg, tur bara att akria var så snabb och han hoppa undan och snällt inte delade ut egna hugg ! pheeew ! ägarna rusade fram och slet tag i kopplena men inte ens en ursäkt fick dom ur sig, usch, vissa människor !

sara och akira var bland dom första norrbottensspetsarna i ring 3 och det gick jättebra (trots en nervös sara, haha) och ut ur ringen kom dom ut med en 1:a, en kk 1:a och ett HP !!!! jippie !!! det var bättre än vi trodde, vi hade varit stormförtjusta med en slät etta, men HP tackar man ju inte nej till, dessutom var det nära till ett ck, men domaren ändrade sig i sista stund, hmpf.

    
 här är dom i ringen iaf, och kommer ut rätt lyckliga ;)


mina favvosar i rasväg är nog absolut SALUKI !!! fy vilka underbara, kloka och smidiga hundar...


             
som ni ser var det mycket fina hundar som hade kommit idag, staffarna var riktikgt härliga och jag som gillar stora lurviga hundar blev tokkär i pyreneeisk mastiff, hjärtat bara smälter ! adam blev dock kär i en dogo argentino och i en cane corso, men där sätter jag ner foten.. amstaff eller en "vanlig" staffe kan jag tänka mig, men inte längre än så..



här gick juniorhandlingen och jag blev grymt imponerad, vilka brudar ! i juniorhandling är det alltså inte hunden man tittar på, utan handlern, "föraren", som ska vara under 16 år för att få vara med och tävla. den som sen visar upp sin hund finast får åka iväg till SM i sthlm och sen representera sverige i crufts i england. verkligen målmedvetna tjejer !

 
här var en av gruppfinalerna. alltså, alla som har vunnit BIR (bäst i ras) i deras grupp får tävla i dessa finaler.

 
denna dobermann blev BIS-2:a, alltså dagens näst bästa hund, BIS- står för Best In Show. riktigt fin hund och dom hade ett otroligt vacker samspel mellan förare och hund. en fröjd för ögat !

  
här var det då dags för blå gula hund, alltså bästa "svenska" hunden, t.ex. hälleforsare, jämthund osv...


 
här har vi dagens BIS ! en extremt fin afghan, vilket jobb med den pälsen !


när det var dags för finskspetsarna skar det lite i hjärtat, för detta var den grupp jag och smilla hade varit med i, och har tränat för i nästan ett helt år för.... usch, stumpan vad jag saknar dig, och tomheten blir inte mindre !!! du hade sopat banan med dessa klenisar ;)

    
och här är det eldas tur, paulus som efter många om och men vågade ut i ringen och tillochmed fick bedömingen "välvisad". det är inte illa, det är inte det lättaste att ställa en BB. (bökig beagle). Elda fick dagen till ära en slät etta, absolut topp-godkänt med tanke på att det var hennes första utställning.



här har vi våra egna segrare !
nästa helg blir det piteå, kommer fler bilder då.